Гарантирано най-добри цени

Асфалтиране на частни дворове и парцели

Асфалтирането в двора на частна къща е най-добрият начин за подобряване на територията, което я прави удобна за живеене с минимални разходи.

Можете да поръчате услугата при нас, ние изпълняваме поръчки в цяла София и Софийска област, разполагаме със собствено специално оборудване и работим в съответствие с всички стандарти и спецификации на достъпни цени.

Характеристики и предимства при асфалтиране на двор

В някои случаи асфалтирането на частни дворове е по-подходящо от полагането на тротоарни плочи или изливането на бетон, защото:

 • разходите за материали и работа са много по-ниски, особено при озеленяване на големи площи;
 • с негова помощ можете да създадете големи паркинги или зони за тежки беседки, които са обект на по-строги изисквания от плочките;
 • работата отнема минимум време, особено ако условията на обекта позволяват използването на специално оборудване;
 • след полагане на асфалт на обекта, той може да се използва почти веднага, а бетонът и плочките трябва да се утаят за няколко дни;
 • покритието е идеално равномерно и спретнато, удобно е да ходите по него и да карате кола, велосипед, ролкови кънки и др.

Асфалтът няма фуги и шевове, предотвратява растежа на плевелите и с правилното подреждане на дренажната система допринася за бързото отстраняване на водата от повърхността на обекта.

Етапи при асфалтиране на дворове

Асфалтирането на частни дворове започва със заминаването на наш специалист на обекта. Той оценява обема и сложността на работата, изготвя план на контурите на асфалтовата настилка, като взема предвид желанията на клиентите и характеристиките на обекта. В проекта са записани технологията и етапите, избраните материали и необходимата подготовка. След споразумение с клиента, нашите майстори започват да полагат асфалт в двора на частна къща, което се извършва на няколко етапа:

 1. Демонтаж на старото покритие и бордюр (ако има такъв).
 2. Отстраняване на горния слой почва на дълбочина 15-30 см, в зависимост от поставените задачи.
 3. Изравняване на почвата, полагане на геотекстил, който няма да позволи на минералните компоненти на покритието да паднат в земята.
 4. Монтиране на граници, които предотвратяват разпространението на платното.
 5. Създаване на възглавница – в зависимост от очакваните натоварвания, за нея се използва смес от трошен камък, пясък и чакъл или бетон.
 6. Импрегниране на основата с битум за допълнително свързване на сместа към долния слой.
 7. Полагане на асфалтобетонова смес на няколко слоя с подравняване и уплътняване.

За асфалтиране на крайградски зони използваме валяци, вибрационни валяци и гъсенични асфалтополагачи. Този подход не само увеличава скоростта на работа, но също така ви позволява да създадете най-висококачествено и гладко покритие без недостатъци.

Call Now ButtonОБАДИ СЕ СЕГА